• You are here:
  • Home »
  • Archive: November, 2017

Archive Monthly Archives: November 2017

Cara Makan Minyak Zaitun

Shares

Susah lar .. rasa melekat sampai ke tekak.. pahit sangat..sampai ke petang rasa pahit. Macam-macam feedback Kak Yan dapat sepanjang mempromosikan quranic food ni pada fren & family. Mungkin cara makan minyak zaitun tu ada something wrong somewhere.. Tak dinafikan bukan semua orang bole consume minyak zaitun secara direct. Mungkin sebab rasanya dan yang pasti […]

Continue reading

Tabata Senaman Bakar Lemak

Shares

Ramai pulak yang berminat nak tau apa itu Tabata. Tahun ni memang kak Yan explore a few fitness activities. Maklum lar dah nak masuk 4 series ni.  Antara yang kak Yan dah sempat join zumba, pound, piloxxing and latest TABATA. Pergerakkan dalam tabata tak de lar ikut music sangat mcm zumba, tabata banyak lompat2. Anyway […]

Continue reading

Khasiat Minyak Zaitun

Shares

Khasiat Minyak Zaitun Alhamdulillah. Ahad lepas seharian Kak Yan dlm program “quranic food”. Macam-macam info Kak Yan dapat.  Selain belajar tentang quranic food, program tu jugak menonjolkan Rasulullah sebagai “pakar nutrisi agong”. Rasulullah sebagai “pakar nutrisi agong”. Antara makanan dalam al quran yang dibincangkan ialah minyak zaitun, delima, buah teen, kurma dan madu. Setiap makanan […]

Continue reading

Selesaikan Hutang PTPTN dengan KWSP

Shares

Alhamdulillah settle “Misi Bayar Hutang PTPTN via KWSP”… nikmat betul rasa bila dpt setel hutang.. lebih2 lgi ni pinjaman “konvesional” .. hu3 teringat pesan Ustaz Zaharuddin, “Kita declare WAR dengan ALLAH if amalkan riba’…” Terima kasih kepada PTPTN & KWSP atas urusan yg sgt friendly, mudah dan cepat. Baik n sgt membantu. Cara nak setel […]

Continue reading

Tips Ibu Menyusu di Bulan Ramadhan

Shares

Petang tadi ada seorang ibu watsup dan bertanya : Soalan : Assalamualaikum wbt kak yan. Kak yan kaunselor breastfeed kan. Apa nasihat kak yan yea u ibu2 breastfeed dlm bulan puasa ni? Jawapan saya: 1. Berbuka dan sahur dengan kurma tangkai. Sebab kurma jenis tangkai lebih tinggi kandungan gula. Sesuai utk bekalkan tenaga pada ibu2. […]

Continue reading

When The Motherhood Began

Shares

“Masya Allah. Terlalu banyak rahsia Allah. Rupanya ujian tu, Allah nak kejut kak Yan dari tidur yg lena”.. kalau rajin bacalah sampai habis celoteh kak yan  ni. Moga bermanfaat.   Mei – When the motherhood began. Bila bulan Mei, memang ada rasa syahdu. Mei, bulan melahirkan anak sulung 9 tahun lalu. Dengan pengalaman pertama, dan […]

Continue reading

Khasiat Minyak Argan

Shares

“Argan Oil” ialah minyak premium dunia yang digunakan dalam bidang perubatan dan produk kecantikan antarabangsa. Argan oil atau minyak argan berasal dari buah pokok argan yang boleh didapati di Morocco. Di dalam buah tersebut ada biji seperti kekacang. Biji kekacang tersebut diperah dan dari situlah terhasilnya estrak minyak premium ini. “Argan oil” juga merupakan alternatif […]

Continue reading